Veganiškas morkų pyragas su datulių karamele

Veganiškas morkų pyragas su datulių karamele

Minkštas, drėgnas, lengvai pagaminamas ir labai skanus morkų pyragas.

  PYRAGUI REIKĖS:

  • 1 puodelio smulkiai tarkuotų morkų
  • 1/2 puodelio augalinio kefyro (arba augalinio pieno, sumaišyto su 1 šaukštu obuolių acto)
  • 1/2 puodelio augalinio aliejaus
  • 2/3 puodelio nerafinuoto cukraus, pvz., kokosų
  • 1 puodelio avižų miltų
  • 1/2 puodelio speltos miltų
  • 2 šaukštelių kepimo miltelių (arba valgomoji soda+šaukštas citrinos sulčių)
  • 1 šaukštelio vanilinio cukraus
  • 1 su puse šaukštelio Ceilono cinamono
  • 1 šaukštelio malto kardamono
  • 1/2 šaukštelio malto muskato
  • 1/2 šaukštelio malto imbiero
  • 1/2 šaukštelio jūros druskos
  • pusės citrinos sulčių arba žievelės

DATULIŲ KARAMELEI REIKĖS:

  • 1 puodelio minkštų Sukari datulių be kauliukų
  • 1/2 puodelio vandens
  • pusės citrinos sulčių
  • 1 šaukšto sezamų pastos tahini
  • 1/2 šaukštelio jūros druskos

GAMINAME PYRAGĄ:

  1. Sumaišome visus sausus produktus.
  2. Atskirai sumaišome visus skystus produktus ir sudedame į sausus produktus. Išmaišome.
  3. Į kepimo formą įtiesiame kepimo popierių, lengvai išteptą aliejumi, supilame visą masę ir kepame 180•C įkaitintoje orkaitėje ~45min. Pyragui iškepus įsmeigus dantų krapštuką, jis turi likti švarus.

GAMINAME DATULIŲ KARAMELĘ:

Visus produktus suplakame ir gautą karamelę užtepame ant atvėsusio pyrago. Ant viršaus galima užbarstyti tarkuoto juodojo šokolado, riešutų.

Skanaus!

Už receptą dėkojame Kristīne Štikāne

  • Užsiprenumeruokite naujienlaiškį
    ir pirmieji sužinokite apie ypatingus pasiūlymus.