Sveika ,,Nutella"

Sveika ,,Nutella"

Švari sudėtis | Augalinės kilmės | Be rafinuoto cukraus

Reikės:

  • 2 puodelių (300g) lazdyno riešutų
  • 1/4 puodelio kakavos miltelių
  • 1/4 puodelio datulių sirupo
  • 1/4 arbatinio šaukštelio jūros druskos
  • 1/4 arbatinio šaukštelio natūralios vanilės miltelių
  • 1 + 1/2 šaukšto šalto spaudimo kokosų aliejaus (minkštos konsitencijos arba ištirpinto)

Gaminame:

  1. Pakepiname lazdyno riešutus 180C įkaitintoje orkaitėje 8-10 min., kol švelniai paruduos. Leidžiame atvėsti. Nuimame nuo riešutų odeles, patrindami riešutus tarp delnų. Nieko tokio, jeigu ant kažkiek riešutų odelė liks.
  2. Riešutus, druską, vanilę sudedame į maisto smulkintuvą ir malame su pertraukomis apie 10min., kol gausis riešutų sviestas.
  3. Supilame datulių sirupą ir kakavos miltelius. Malame, kol viskas tolygiai pasiskirsto. Dabar riešutų sviestas taps klampus.
  4. Įpilame kokosų aliejaus ir toliau malame. ,,Nutella" turi tapti šilkinės konsistencijos. Jeigu reikia, įpilame dar šiek kokosų aliejaus.

Tepame ant vaisių, skrudintos duonos, skaniname pusryčių košę, blynus arba tiesiog kabiname šaukšteliu :) Skanaus!

  • Užsiprenumeruokite naujienlaiškį
    ir pirmieji sužinokite apie ypatingus pasiūlymus.