Šokoladinis cukinijų pyragas

Šokoladinis cukinijų pyragas

Šokoladinis cukinijų pyragas be pridėto cukraus. Sotus, drėgnas ir saldus. 100% augalinis.

Reikės:

1 1/2 puodelio speltos miltų
150-200g datulių pastos
1/2 puodelio nesaldintų kakavos miltelių arba kerobo (saldžiosios ceratonijos)
1/2 šaukštelio kepimo miltelių
1/2 šaukštelio jūros druskos
1 mažos cukinijos
1/2 puodelio šalto spaudimo alyvuogių aliejaus
1 šaukštelis vanilės
1/4 puodelio juodo šokolado gabaliukų

Gaminame:

Datulių pastą supjaustome į smulkius gabalėlius ir palaikome kambario temperatūroje, kad suminkštėtų. Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių. Kepimo indą patepame aliejumi. Didesniame dubenyje sumaišome sausus produktus (miltus, kakavą, druską, kepimo miltelius). Maisto kombaine cukiniją suplakame iki tyrės. Pilame aliejų ir vanilę, suplakame. Perpilame masę į atskirą indą. Kombaine suplakame datulių pastą iki vientisos tyrės, įpilame šiek tiek vandens (turi gautis obuolių džemo konsistencija). Sudedame į kombainą cukinijos tyrę, viską gerai suplakame. Išpilame skystą masę į sausų produktų dubenį. Gerai išmaišome. Sudedame šokolado gabaliukus. Kepame 15 min. arba, kol į pyragą įsmeigtas medinis pagaliukas lieka švarus (priklauso, kokio dydžio inde kepate). Atvėsiname arba valgome šiltą. Skanaus!  

  • Užsiprenumeruokite naujienlaiškį
    ir pirmieji sužinokite apie ypatingus pasiūlymus.