Traškus pūsto burnočio ir žemės riešutų sviesto skanėstas

Traškus pūsto burnočio ir žemės riešutų sviesto skanėstas

Be rafinuoto cukraus | Be gliuteno | Be pieno produktų 

Recepte galite keisti sudedamąsias dalis pagal savo norus. Neturite kokoso drožlių? Vietoj jų galite naudoti kapotus skrudintus migdolus. Vietoj pūsto burnočio sėklų galite naudoti pūstos bolivinės balandos arba pūstų ryžių sėklas. Vietoj žemės riešutų sviesto galite naudoti kitų riešutų sviestą. Juodojo šokolado glaistą galima pasigaminti ir patiems: į ištirpintą kokoso aliejų įmaišykite kokybiškos kakavos miltelių ir pasaldinkite datulių sirupu. 

Galite pasigaminti dvigubą porciją ir laikyti šaldytuve sandariame inde iki savaitės.

Maždaug 12 gabalėlių reikės:

・2 stiklinių pūstų burnočio sėklų
・1/2 stiklinės kokoso drožlių
・1/2 stiklinės kapotų Sukari datulių be kauliukų
・1/4 stiklinės džiovintų bruknių arba spanguolių (ar kitų rūgščių uogų)
・1 v.š. čija sėklų (nebūtina)
・1/4 a.š. vanilės
・žiupsnelis jūros druskos
・1/2 stiklinės riešutų sviesto
・1/3 stiklinės datulių sirupo
・2 v.š. ištirpinto kokosų aliejaus
・Šokoladiniam viršutiniam sluoksniui – plytelės juodojo šokolado (80-100g) + 1 v.š. ištirpinto kokosų aliejaus 

GAMINIMAS:

1. Išklokite 20x20 cm ar panašaus dydžio indą kepimo popieriumi. 
2. Dideliame dubenyje sumaišykite sausus produktus, o mažesniame – skystus (riešutų sviestą, datulių sirupą ir kokoso aliejų).
3. Supilkite skystą mišinį į sausų produktų dubenį, ir kruopščiai viską išmaišykite. Turi gautis vientisa lipni masė. Išverskite masę į kepimo popieriumi išklotą indą, tolygiai paskirstykite ir naudodami silikoninę mentelę arba drėgnomis rankas suspauskite. Atidėkite.
4. Apliekite viršų ištirpintu šokoladiniu glaistu ir įdėkite valandai į šaldiklį.
5. Kai masė sukietės, išimkite iš šaldiklio. Aštriu peiliu ant medinės lentelės supjaustykite norimo dydžio gabalėliais. 

Skanaus!

  • Užsiprenumeruokite naujienlaiškį
    ir pirmieji sužinokite apie ypatingus pasiūlymus.