Užsiprenumeruokite naujienlaiškį
ir pirmieji sužinokite apie ypatingus pasiūlymus.
Migdolų riešutų sviestas

Natūraliai saldus riešutų sviestas
Maždaug 200 ml migdolų sviesto reikės:
2 stiklinių migdolų
1 a.š. kokosų aliejaus (jei matysite, kad masė per tiršta)
4 datulių
Žiupsnelio druskos
Gaminame:
Migdolus paskrudiname 170 laipsnių orkaitėje apie 15 min. Kartas nuo karto pamaišome, kad tolygiai apskrustų.
Į kombainą beriame migdolus, kokosų aliejų, datules, druską.
Apsišarvuojame kantrybe ir įjungiame kombainą S formos peiliuku.Triname apie 15-20 minučių, kas 2-3 minutes sustabdydami kombainą ir nugramdydami kraštus.
Po maždaug 15 min trynimo riešutai išskiria savo aliejų ir masė tampa skysta.
Po to, kai masė suskystėja, trinkite dar 2 minutes – sviestas taps kreminės tekstūros.
Laikykite sandariame indelyje šaldytuve iki mėnesio.
Skanaus!
Receptas: Ant medinės lentelės