Migdoliniai sausainiai su sezamu

Migdoliniai sausainiai su sezamu

Be gliuteno | Be pridėto cukraus | Be kiaušinių | Veganiški

Maždaug 12 sausainių reikės:

  • 1 puodelio migdolų miltų
  • 1/2 puodelio datulių pastos
  • 1/4 puodelio tahini sezamų pastos
  • 2 valg.šaukštų juodojo šokolado gabaliukų (nebūtina, bet labai skanu!) 
  • 1 valg.šaukšto vandens (tik jeigu būtina konsistencijai)
  • 1/4 arbat.šaukštelio tikros vanilės miltelių 
  • žiupsnio jūros druskos

Gaminame:

  1. Įkaitiname orkaitę iki 180 C. Dubenyje sumaišome sausus produktus - migdolų miltus, šokolado gabalėlius, vanilę ir druską.
  2. Atskirame dubenyje (arba maisto smulkintuve) sumaišome datulių pastą su tahini. Šią masę sudedame į sausų produktų dubenį ir rankomis viską sumaišome, kol gauname rupią tešlą (žr. nuotrauką apačioje). Jeigu matome, kad tešla per sausa ir nesulimpa į vientisą, įpilame šaukštą vandens.
  3. Rankomis paimame maždaug šaukštą tešlos ir suformuojame plokščią apvalų sausainį, dedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Kepdami sausainiai labai neišsiplės, tad nebūtina palikti tarp jų didelių tarpų. Lengvai prispaudžiame kiekvieną sausainį šakute.
  4. Kepame 8-10 min., kol sausainiai tampa šviesios auksinės spalvos. Leidžiame atvėsti kambario temperatūroje. Skanaujame prie arbatos arba kavos puodelio.

  • Užsiprenumeruokite naujienlaiškį
    ir pirmieji sužinokite apie ypatingus pasiūlymus.