Kokosų sviesto širdelės su bruknėmis

Kokosų sviesto širdelės su bruknėmis

Be pridėto cukraus.

Be glitimo.

100% augalinis.

Pagrindui reikės:

1 puodelio žalių (nekepintų) grikių

apie 220 g (20 vnt.) Sukari datulių be kauliukų

žiupsnelio jūros druskos

Bruknių-kokoso sluoksniui:

150 g kokoso drožlių

1 šaukšto šalto spaudimo kokosų aliejaus (nebūtina)

2 šaukštelių džiovintų bruknių (arba spanguolių) miltelių

Gaminame:

Pirmiausia gaminame kokoso sviesto sluoksnį.

Sudedame kokosų drožles į maisto smulkintuvą ir malame 5-10 min., kol gaunasi sviestas.

Jeigu sviestas neatrodo pakankamai vientisas, įdedame 1 šaukštą kokoso aliejaus ir dar šiek tiek pamalame. Kokosų aliejus padės greičiau išgauti vientisą konsistenciją.

Išimame masę į dubenį, sudedame bruknių miltelius, išmaišome ir atidedame į šalį.

Širdelių (ar kitokiose) silikoninėse formelėse įdedame apie 1 šaukštelį kokoso sviesto masės į kiekvieną ertmę ir įdedame formeles į šaldiklį mažiausiai 30 min., kad sustengtų, kol ruošime širdelių pagrindą.

Sudedame grikius ir druską į maisto smulkintuvą ir malame, kol grikiai susismulkins (bet netaps miltais!). Tuomet sudedame datules ir malame su pertraukomis, kol gaunasi lipni vientisa masė. Jeigu masė per sausa, įdedame daugiau datulių.

Užpildome grikių-datulių mase likusią širdelės formos ertmę. Lengviau dirbti su drėgnomis rankomis, tuomet masė nelimpa prie pirštų.

Kai užpildome mase visas širdeles, dedame formeles į šaldiklį mažiausiai 2 val., kad sustengtų.

Išimame formeles iš šaldiklio ir pirštais išstumiame kiekvieną kokoso sviesto širdelę iš formelės. Prieš pateikiant palaikome kambario temepratūroje 10 min., kad šiek tiek atitirptų.

Skanaus!

  • Užsiprenumeruokite naujienlaiškį
    ir pirmieji sužinokite apie ypatingus pasiūlymus.