Užsiprenumeruokite naujienlaiškį
ir pirmieji sužinokite apie ypatingus pasiūlymus.
Kakaviniai triufeliai

Be pridėto cukraus | Be pieno produktų | Be riešutų
Maždaug 15 vnt. vieno kąsnio triufelių reikės:
- 1/2 puodelio pilno grūdo avižinių dribsnių
- 1 šaukšto kokosų aliejaus
- 1/2 puodelio (100g) minkštų Sukari datulių be kauliukų
- 1 arbat.šaukštelio Ceilono cinamono
- 1 kaupino arbat.šaukštelio melasos arba datulių sirupo
- 2 gvazdikėlių, šviežiai sumaltų
- 1/2 arbat.šaukštelio grynos vanilės ekstrakto arba vanilės ankšties
- žiupsnio jūros druskos
- apie 2 šaukštų kakavos miltelių apvolioti triufeliams
Gaminame:
- Įkaitiname prikaistuvį iki vidutinės kaitros, ištirpiname kokoso aliejų, supilame avižinius dribsnius ir pakepiname juos pora minučių, kol taps auksinės rudos spalvos ir paskleis kvapą. Leidžiame atvėsti.
- Sudedame avižinius dribsnius su kitais likusiais produktais (išskyrus datules) į maisto smulkintuvą ir pulso režimu gerai viską sumalame.
- Tada sudedame datules ir pamažu malame, kol gaunasi lipni tešla. Jeigu masė per sausa, įdedame daugiau datulių.
- Drėgnomis rankomis tarp delnų formuojame kąsnio dydžio rutuliukus. Apvoliojame kiekvieną rutuliuką kakavos milteliuose.
Skanaus!