Kakaviniai triufeliai

Kakaviniai triufeliai

Be pridėto cukraus | Be pieno produktų | Be riešutų

Maždaug 15 vnt. vieno kąsnio triufelių reikės:

  • 1/2 puodelio pilno grūdo avižinių dribsnių
  • 1 šaukšto kokosų aliejaus
  • 1/2 puodelio (100g) minkštų Sukari datulių be kauliukų
  • 1 arbat.šaukštelio Ceilono cinamono
  • 1 kaupino arbat.šaukštelio melasos arba datulių sirupo
  • 2 gvazdikėlių, šviežiai sumaltų
  • 1/2 arbat.šaukštelio grynos vanilės ekstrakto arba vanilės ankšties
  • žiupsnio jūros druskos
  • apie 2 šaukštų kakavos miltelių apvolioti triufeliams

Gaminame:

  1. Įkaitiname prikaistuvį iki vidutinės kaitros, ištirpiname kokoso aliejų, supilame avižinius dribsnius ir pakepiname juos pora minučių, kol taps auksinės rudos spalvos ir paskleis kvapą. Leidžiame atvėsti.
  2. Sudedame avižinius dribsnius su kitais likusiais produktais (išskyrus datules) į maisto smulkintuvą ir pulso režimu gerai viską sumalame.
  3. Tada sudedame datules ir pamažu malame, kol gaunasi lipni tešla. Jeigu masė per sausa, įdedame daugiau datulių.
  4. Drėgnomis rankomis tarp delnų formuojame kąsnio dydžio rutuliukus. Apvoliojame kiekvieną rutuliuką kakavos milteliuose. 

Skanaus!

  • Užsiprenumeruokite naujienlaiškį
    ir pirmieji sužinokite apie ypatingus pasiūlymus.