Datulių sirupas, 25kg

  • Kraunamos nuotraukos
    19700
    Šią prekę turime sandėlyje.
    Į krepšelį 
  • Datulių sirupas, 25kg.

    Puikaus skonio natūralus datulių sirupas. 

    ​Sudėtis: datulės. Daugiau nieko!

    • 100% natūralus,
    • Neskiestas, be jokių priedų,
    • Neapdorotas chemiškai,
    • Be pridėto cukraus. Be konservantų. Be GMO.
    • Itin sodraus skonio.
    • Grynasis svoris: 25kg. 
    • Kilmės šalis: JAE
    • Geriausias iki pabaigos: 03/2020.
    • Laikyti sausoje tamsioje vietoje. 

    Maistinė ir energinė vertė (100g):
    269 kcal/1141kJ, riebalų <0.1g, angliavandenių 65g (iš kurių natūralių cukrų 58g), skaidulų 2g, baltymų 0.9g, druskos 0.13g.

    Ieškote alternatyvos cukrui ar medui, o apie datulių sirupą - prabangų pirmykštį natūralų saldiklį - esate tik girdėję?Datulių sirupas yra vienas maistingiausių natūralių saldiklių. Sirupe sukoncentruotas itin didelis kiekis datulėse esančių mineralų ir maistinių medžiagų.

    Gausu antioksidantų ir mikromineralų.
    Daugiau kalio, magnio, fosforo, geležies nei meduje ar klevų sirupe.
    Tinka naudoti prieš arba po sporto norint atstatyti pavargusius raumenis.

    Mineralų kiekis šiame datulių sirupe (100g):
    Kalcis 50.0 mg / 6.3% RPN
    Magnis 84.0 mg / 22.4% RPN
    Kalis 971.0 mg / 48.6% RPN
    Fosforas 50.0 mg / 7.1% RPN
    Geležis 1.5 mg / 10.7% RPN
    Cinkas 2.1 mg / 21.3% RPN
    Varis 0.3 mg / 27.0% RPN
    Manganas 0.3 mg / 12.5% RPN
    Molibdenas <50 mg / <100% RPN

    Apie datulių sirupą, kaip tų laikų pagrindinį saldiklį, užsimenama jau senovės dantiraščių manuskriptuose. Vidurio Rytuose plačiai naudojamas jau tūkstančius metų. Yra šaltinių, rašančių apie datulių sirupo antibakterinį poveikį. Datulių sirupo glikemijos indeksas 40-55, todėl jis priskiriamas prie žemą glikemijos indeksą turinčių saldiklių. Tinka diabetikams.
    Datulių sirupu saldinami vaisių kokteiliai, karšti ir šalti gėrimai, blynai, ledai, košės.
    Naudojamas saldžiuose kepiniuose, padažuose vietoj cukraus.
    Jeigu naudojamas kepiniuose vietoj balto cukraus, tai 1 puodelis cukraus keičiamas 3/4 puodelio datulių sirupo ir 25% sumažinamas kitų skysčių recepte kiekis.

  • Užsiprenumeruokite naujienlaiškį
    ir pirmieji sužinokite apie ypatingus pasiūlymus.