Datulių keksiukai su riešutų sviestu

Datulių keksiukai su riešutų sviestu

Be pridėtinio cukraus | Be gliuteno | Veganiški

Drėgni, tirpstantys burnoje, kvepiantys meduoliais, ir pagaminami vos per 20 min.

6 minkštiems keksiukams reikės:

  • 1 puodelio šviežių Sukari datulių (jos labai kreminės, karamelės skonio, todėl labai tinka!)
  • 3/4 puodelio karšto vandens
  • 1 a.š. valgomos sodos
  • 1/2 puodelio migdolų sviesto
  • 1 v.š.citrinos sulčių arba obuolių acto
  • 1/4 puodelio kokosų miltų
  • 1/4 puodelio tapijokos krakmolo arba bolivinės balandos miltų
  • žiupsnelio jūros druskos

Puodelis = 200ml

Gaminimo eiga:

  1. Datules užpilkite verdančiu vandeniu ir įdėkite sodą. Leiskite pastovėti kelias minutes. 
  2. Supilkite į blenderį/maisto smulkintuvą kartu su riešutų sviestu, citrinos sultimis, kokosų miltais, tapijokos krakmolu ir druska. Malkite, kol gausite vientisą masę.
  3. Supilkite masę į keksiukų formeles ir kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30 minučių.
  4. Keksiukus papuoškite augaline karamele. Ją pasigaminsite panaudodami šviežias karamelines Sukari Soft datules. Kelias datules suplakite su šlakeliu avižų pieno ir žiupsniu jūros druskos. 

SKANAUS!

  • Užsiprenumeruokite naujienlaiškį
    ir pirmieji sužinokite apie ypatingus pasiūlymus.