Datulių batonėliai

Datulių batonėliai

Burnoje tirpstantys datulių batonėliai. Vos iš 4 produktų.

Be pridėto cukraus.

Be gliuteno.

100% augaliniai.

Reikės:

Datulių pastos

Kokoso drožlių

Tahini (sezamų sėklų pastos)

Moliūgų sėklų

Gaminame:

Datulių pastą susmulkinkite gabaliukais ir palaikykite pusvalandį kambario temperatūroje, kad suminkštėtų. Lengvai pakepinkite moliūgų sėklas sausoje keptuvėje. Sutrinkite datulių pastą su Tahini. Suberkite kokoso drožles, moliūgų sėklas. Viską gerai sumaišykite, sutrinkite. Turite gauti pakankamai tvirtą, vientisą masę. Išklokite kepimo popieriumi indą ir sukrėskite batonėlių masę. Masę tolygiai paskirstykite ir suspauskite. Dėkite valandai į šaldymo kamerą. Supjaustykite į batonėlius. Šaldytuve laikykite iki 2 savaičių. 

Kaip pasigaminti Tahini:

Tahini galite naudoti jau paruoštą arba lengvai pasigaminti namuose.

Sezamų sėklas tolygiai paskirstykite ant skardos ir lengvai pakepinkite 200°C temperatūroje įkaitintoje orkaitėje, 5-8min., kol pageltonuos ir paskleis kvapą virtuvėje. Sudėkite į maisto kombainą S formos peiliuku ir malkite, kol sėklos išskirs riebalus ir taps skysta pasta. Supilkite į stiklainį. Laikykite tamsioje vietoje. 

Skanaus!

 

  • Užsiprenumeruokite naujienlaiškį
    ir pirmieji sužinokite apie ypatingus pasiūlymus.