Becukrė granola

Becukrė granola

Be saldiklių | Be rafinuoto cukraus | Saldinta datulėmis

Sveika granola saldinta maistingomis datulėmis. Be rafinuoto cukraus, be sirupų, turtinga maistinėmis skaidulomis, baltymais. Ir labai skani!

REIKĖS: 

  • 100ml nerafinuoto šalto spaudimo alyvuogių aliejaus
  • 125ml obuolių tyrės
  • pusės šaukštelio jūros druskos
  • 350g viso grūdo stambių arba vidutinio stambumo avižų dribsnių
  • 200g riešutų (mes naudojome migdolų ir anakardžių)
  • 50g sezamo sėklų (25g sumaltų, pvz., kavamale) 
  • 50g džiovinto kokoso juostelių
  • 2 šaukštelių Ceilono cinamono 
  • 100-200g pjaustytų datulių (naudojome sausesnes rūšis - Mabrum, Ajwa, Safavi, Sukari Chewy)

GAMINAME:

  1. Įkaitiname orkaitę iki 150 C.
  2. Didesniame dubenyje sumaišome alyvuogių aliejų, obuolių tyrę ir druską. Supilame į jį visus sausus produktus išskyrus datules. Labai gerai išmaišome. Supilame į kepimo popieriumi išklotą skardą, tolygiai paskirstome, uždengiame kepimo popieriumi ir gerai prispaudžiame su kita skarda. Nuimame skardą, popierių ir kepame granolą maždaug pusvalandį, kol švelniai paruduoja. Galime karts nuo karto pamaišyti, kad tolygiai apskrustų.
  3. Išėmę iš orkaitės leidžiame atvėsti, tada įmaišome pjaustytas datules. Laikome granolą uždarame inde, stiklainyje sausoje vietoje.
  4. Granolą galima valgyti su augaliniu pienu arba jogurtu, šviežiais vaisiais arba vieną - kai norisi pakramsnoti ką nors maistingo.

 

 

 

 

  • Užsiprenumeruokite naujienlaiškį
    ir pirmieji sužinokite apie ypatingus pasiūlymus.