Maistingi datulių batonėliai

Maistingi datulių batonėliai

Batonėliai yra puikus sveikas užkandis, kai neturime laiko gaminti, kai skubame ir norime numalšinti alkį, kai energijos reikia čia ir dabar. Iš anksto pasigaminus šaldytuve išsilaiko iki mėnesio. Sotūs, skanūs ir maistingi. 

Šie batonėliai pasaldinti tik datulėmis, tiksliau - datulių pasta. 100% augaliniai. 

Reikės:

Speltos dribsnių
Datulių pastos arba minkštų datulių be kauliukų
Sezamų sėklų pastos – Tahini
Moliūgų sėklų

Gaminame:

Datulių pastą palaikome kambario temperatūroje, kol suminkštės. Lengvai pakepiname speltos dribsnius ir moliūgų sėklas sausoje keptuvėje. Juos šiek tiek pasmulkiname maisto smulkintuve. Sudedame į didesnį dubenį. Minkštą datulių pastą gerai sumaišome su sezamų sėklų pasta. Jeigu naudojate datules be kauliukų, tai darykite maisto smulkintuve. Viską gerai sumaišome - sutriname su dribsniais ir moliūgų sėklomis. Gautą vientisą masę dedame į kepimo popieriumi išklotą indą ją tolygiai paskirstydami, gerai suspaudžiame, suslegiame. Dedame į šaldytuvą 1-2val. Supjaustome į norimos formos batonėlius. Laikome šaldytuve. Skanaus!

  

  • Užsiprenumeruokite naujienlaiškį
    ir pirmieji sužinokite apie ypatingus pasiūlymus.